Do-in meridián jóga

DO-IN – JÓGA KICSIT MÁSKÉPP

Amennyiben, csak a fizikai hatását nézzük: sokat nyújtunk, növeljük az állóképességet, egyensúly érzéket. Erősítjük a hát izmokat,tartó izmokat. A 2 agyféltekét harmonizáljuk. Nyújtott, kitartott, statikus mozdulatokat végzünk. Hasonlít a jógára, de itt nem a tökéletes kivitelezésen van a hangsúly,mindenki a saját határain belül mozog.

Do-in öngyógyító mozgásforma

A Do-in japán módszer, amely a testi egészség megőrzésére,a lelki kiegyenlítettség elérésére, illetve a szellemi fejlődés támogatására szolgál. Magasabb szinten a külső és belső világ harmóniáját, az univerzummal való egységünket segít megvalósítani.
A Do-in öngyógyító mozgásgyakorlatok rendszere. A jógából jól ismert légzőgyakorlatokból, kitartott mozdulatok,feszítések sorozatából áll, ugyanakkor önmasszázs elemei is vannak, melyek közül a legfontosabbak az ütögetések, simítások és a pontnyomások. A mozdulatok végzésekor nagyon fontos a figyelem. A gyakorlatok lényeges eleme az a szellemi állapot, amivel a folyamatban benne vagyunk, és amelynek segítségével megteremtjük a változás lehetőségét. Úgy is tekinthetjük a Do-int, mint aktív meditációt, amelyben mozgásgyakorlatokon keresztül harmonizáljuk és felszabadítjuk a testünkben áramló életenergiát(japánul kí), s ezt a harmóniát tudatosságunk vezetésével, a bennünk lévő egység megteremtésével átélhetővé is tesszük.A gyakorlatok, a mozdulatok és az önmasszázstechnikák egyszerűek,ösztönösen is végzünk hasonlókat. Például jó nagyot nyújtózkodunk a reggeli ébredés után, vagy megdörzsöljük fájó testrészeinket. A Do-in gyakorlatokhoz nem szükséges előképzettség, bármely korosztály alkalmazhatja, és a gyakorlatokat betegek is végezhetik. Rendszeres használatukkal fejlődik testtudatosságunk, elérhetjük, hogy a betegségekkel, stresszel, frusztrációval szemben ellenállóbbak legyünk, problémáinkat könnyebben megoldjuk, jól tudjunk koncentrálni, pihenni.

Amennyiben cégük nyitott arra, hogy szervezett mozgást biztosítson alkalmazottai számára, örömmel szolgálok bővebb információkkal és nyitott vagyok az Önök egyedi igényeihez igazodó ötletekre, elképzelésekre is.

DO-IN FOGLALKOZÁSOK